Haber Arşivi

AASSM (Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi)

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin açılış etkinliği olarak İstanbul Modern Sanat Müzesi Koleksiyonu’ndan derlenen bu seçki, 1950’li yıllardan bugüne modern ve çağdaş sanat tarihimizde yer edinen sanatçıların son derece önemli yapıtlarını bir araya getiriyor.

Sergi, modernleşmenin en önemli halkalarından biri olan soyut kavramını ve insan bedenini merkezî öğe olarak yorumlayan figüratif resimler ile çağdaş sanatın en önemli ifade araçlarından biri olan videonun kullanıldığı çalışmaları bir araya getiriyor. Sergide yer alan 30 eserin her biri farklı bir sanatsal tartışma zemini oluşturuyor. Çalışmaların yanlarında yer alan metinler ise sanatçıların düşünce dünyalarına ve üretim uygulamalarına işaret ediyor.

Birbirinden farklı dinamiklerin izlerinin sürülebileceği sergi, kendine özgü bir gelişim sergileyen modern ve çağdaş sanatımızı kavrayabilmek için anahtar niteliği taşıyor.

Sergi Küratörü / Exhibition Curator:
Levent Çalıkoğlu - Şef Küratör / Chief Curator, İstanbul Modern

Proje Koordinatörü / Project Coordinator:
Özge Altınkaya Erkök - Yardımcı Küratör / Assistant Curator, İstanbul Modern

Sergi Yönetimi / Exhibition Management:
Aslı Kural Dahl - Eser Kayıt ve Sergi Bölümü Müdürü / Registrar and Exhibition Manager, İstanbul Modern
Aybars Tansel - Eser Kayıt ve Sergi Bölümü, Eser Sorumlusu / Registration and Exhibition Management, Collection Officer, İstanbul Modern
Ayşegül Erdoğan - Eser Kayıt ve Sergi Bölümü Asistanı / Registration and Exhibition Management, Assistant, İstanbul Modern

Editör / Editor:
Barış Tut - Editör / Editor, İstanbul Modern


Twitter