Haber Arşivi

Coşkun Aşar Sergi, Söyleşi ve Atölyesi: Genç Fotoğraf Fraksiyonu


Coşkun Aşar Söyleşi ve Gösteri:
Tarih:
14 Aralık 2007/Cuma
Saat:
18:00
Yer:
Ada Kültür Merkezi

'Karanlıktaki Çocuklar' Sergi Açılışı:

Tarih:14 Aralık 2007/Cuma
Saat: 19:30
Yer: (Genc Fotograf Fraksiyonu) GFF Galeri
(Çetin Emeç Sergi Salonu Karşısı, Marpuç Cafe ikinci katı, Konak Hisarönü-İzmir)









Atölye Tarihi: 13-15-16 Aralık 2007
13 Aralık: tanışma ve katılımcıların önceki işlerinin görülmesi, çekim konusu ve yönteminin belirlenmesi
15 Aralık: sabah çekim/akşam değerlendirme
16 Aralık: sabah yine çekim/akşam son değerlendirme
Atölye için başvuru telefonları: 0555 289 47 50- 0536 761 92 05

Leica ödüllü fotoğrafçı Coşkun Aşar 'Karanlıktaki Çocuklar' adlı sergisini İzmirli fotoğraf severlerle buluşturuyor. Genç Fotoğraf Fraksiyonu (GFF)* Galeri'de açılacak sergiyle eş zamanlı olarak bir de atölye çalışması düzenlenecek. "Belgesel Fotoğraf" üzerine gerçekleştirilecek ve üç gün sürecek atölye kapsamında fotoğrafçının kendisinin de dahil olduğu bireysel hikayeler anlatma üzerinde durulacak. Aşar, 14 Aralık 2007- 4 Ocak 2008 tarihleri arasında sergilenecek ve tamamı siyah beyaz fotoğraflardan oluşan çalışmasını 7 yıllık bir süreçte gerçekleştirdiğini kaydediyor. Sokak çocuklarının görmezlikten geldiğimiz karanlık yanımız olduğunu söyleyen Aşar; çalışmasıyla ilgili olarak, "Tarihsel sürece bakıldığında bugünkü biçimiyle sokak çocuklarının ortaya çıkışı 1980 sonrasına denk geliyor. Köklerine inildiğinde yoksulluk, göç, parçalanmış aile, aile içi şiddet ana sorunların başında yer alıyor. Tüm bu temel sorunların 1980 sonrası ortaya çıkmasıysa kesinlikle rastlantı değil " diyor. Aşar sözlerini şöyle sürdürüyor; "Sokak çocuklarıyla bir yolculuk, içerde olmanın ağırlığı, taraf ve tarafsız olmak, acı çekmek, acıyı paylaşmak, kendini ve ötekini acıtmak, ilkelliğin ak ve kara yüzü, aynı ruhta kurban ve cani, şiddetle sevginin sarmaş dolaş yürüdüğü bir yol, karanlıktaki çocuklarla karanlıkta yüzleşme? "

Sergi kapsamında 14 Aralık Cuma günü açılış öncesi Coşkun Aşar'la fotoğraf yaklaşımı ve projeleri üzerine bir söyleşi ve saydam gösterisi gerçekleştirilecek. Ada Kültür Merkezi'nde saat 18.00'de yapılacak söyleşinin ardından sergi açılışı 19.30'da GFF Galeri'de gerçekleşecek. Sergi 4 Ocak'a kadar izlenebilir.

Coşkun Aşar eğitmenliğinde yapılacak olan "Belgesel Fotoğraf" atölyesi 13, 15, 16 Aralık 2007 tarihleri arasında gerçekleşecek. Atölyeye katılım 15 kişiyle sınırlıdır.

*GFF: Temel hedefi ülkemizde yaşayan tüm fotoğrafçılar arasında iletişim sağlayarak Türkiye fotoğraf kültürünün gelişmesine yönelik bir düşün hareketi ve platformudur. GFF internet sitesi bünyesinde oluşturulan bilgi havuzu ve iletişim imkanları sayesinde ülkemizde gerçekleşen tüm fotoğraf etkinliklerini duyurarak, bilgiye gereksinimi olanları donanımlı fotoğrafçılarla buluşturmayı amaçlamaktadır. İzmir'de başlattığı hareketi tüm Türkiye'ye yaymayı planlayan GFF galeriler bünyesinde ülke genelinde fotoğraf etkinlikleri gerçekleştirerek, uluslararası sergiler açmayı hedeflemektedir.

Hiç yorum yok:

Twitter