Haber Arşivi

Fuar’ın Sergileri

Fuar etkinlik programı icin tıklayabilirsiniz

13.İZMİR KİTAP FUARI 19-27 Nisan 2008 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda...

13. İzmir Kitap Fuarı önemli sergilere ev sahipliği yapıyor. Fuar kapsamında iki fotoğraf sergisi yer alacak. Kamil Koç - Yolculuk dergisi tarafından düzenlenen ve fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş’ın Türkiye fotoğraflarından oluşan ‘Anadolu’da Yolculuk’ sergisi İstanbul ve Bursa Kitap Fuarı’nın ardından İzmir’deki okurlarla buluşmaya hazırlanıyor.

Fuarda gerçekleştirilecek diğer fotoğraf sergisi Reha Akçakaya’nın 1995-2007 yılları arasında çektiği siyah beyaz çalışmalarından oluşan ‘Adagio’ sergisi. Doğa fotoğraflarının kızıl ötesi teknikle çekilmesi sonucu oluşturulan sergide 25 fotoğraf yer alıyor. Sergi, fuar süresince gezilebilir.

Daha önce Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde açılan “Bir Fotoğraf Camı / Çektiği ve Çekemediği Fotoğraflarıyla Sabahattin Ali” adlı sergi, bu kez 13. İzmir Kitap Fuarı’na konuk oluyor. Yazarın kendi çektiği “sanatsal” olarak nitelendirilebilecek fotoğraflara hem de dostlarının çektiği fotoğraflarına yer veriyor.

Kitap Fuarı kapsamında ayrıca karikatür sergileri düzenlenecek. Semih Poroy’un Cumhuriyet gazetesi Kitap ekinde yer alan karikatürlerinden oluşan Feklavye sergisi, İzmir Karikatürcüler Topluluğu’nun hazırladığı ‘Sinema ve Kadın ’ ve ve Saat Kulesi Topluluğu’nun hazırladığı ‘Nasreddin Hoca 800 Yaşında’ başlıklı karikatür sergileri karikatürleri görülebilir.

İzmir Kitap Fuarı’nda düzenlenecek diğer önemli sergi değerli yazar Cevdet Kudret’in yaşamından kesitler, fotoğraflar ve eserlerinden oluşan ‘Cevdet Kudret 100 Yaşında’ sergisidir.

Girişin ücretsiz olduğu fuar, 19-26 Nisan 2008 tarihleri arasında 11:00-20:00 saatleri arasında ve kapanış günü olan 27 Nisan 2008 tarihinde ise 11:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Hiç yorum yok:

Twitter