Haber Arşivi

Film Festivali ve Sergi: Bellek

Ege Universitesi Amerikan Kullturu ve Edebiyati Bolumu, bu sene bellek temali bir film festivali ve bir fotograf sergisi duzenliyor. Festival unutu$un ve hatirlama cabasinin varolu$un acisi ve caresizligi ile birle$tigi filmleri sunuyor seyircisine. Her bir film, gecmi$in ve $imdinin birbirine gectigi zamanlarda, bellek algisinin aki$kan, guvenilmez ve cogu zaman du$manca varligi ile bogu$an kahramanlarin hikayelerini sunuyor. Festival paralelinde duzenlenen ve Ege Universitesi, Izmir Ekonomi Universitesi, Canakkale Onsekiz Mart Universitesi ogrencilerinin tanikliklari ile katkida bulunduklari serginin surprizi ise Ahmet Uhri'nin "Turkiye'nin Kisa Tarihi" ba$likli yerle$tirme cali$masi.

Film Festivaline dair:
İnsanlığın tarihi unutuşun ve hatırlama çabasının tarihidir aynı zamanda. İnsan hatırladığı kadar insan kalabilir ancak ve unuttuğu kadar varlığını sürdürebilir. Bu anlamda, bellek, bir yandan, varlığımıza anlam katan insani özün temelini oluştururken, bir yandan da gerçeklik ile kurduğumuz ilişkiyi tehdit eder; bizimle oyunlar oynar, kimliğimizi, benliğimizi her gün yeniden kurmamızı ve yeniden bozmamızı ister. Bellek, Sisyphos’un her gün tepeyi aşırmak zorunda olduğu kayadır. Bir yazgıdır, bir cezadır ama bir inattır aynı zamanda. Bu seneki film festivali bu sebeple unutuşun ve hatırlama çabasının varoluşun acısı ve çaresizliği ile birleştiği filmleri sunuyor seyircisine. Her bir film, geçmişin ve şimdinin birbirine geçtiği zamanlarda, bellek algısının akışkan, güvenilmez ve çoğu zaman düşmanca varlığı ile boğuşan kahramanların hikayelerini sunuyor. İyi seyirler dileriz.

*Filmler orjinal dillerinde Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir. Filmlerden önce film ve tema bağlamında kısa bir sunum yapılacaktır.


E.Ü. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Etkinliği

(“Bellek Filmleri Festivali” kapsamında)
20-23 Mayıs 2008

Fotoğraf Sergisi:
“Bellek”
Ege Üniversitesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi
Fotoğraf Toplulukları

yerleştirme:
'Kısa Türkiye Tarihi'
Ahmet Uhri

E.Ü. Edebiyat Fak. Sergi Salonu
Bornova Kampüs-İzmir

Hiç yorum yok:

Twitter