Haber Arşivi

HARİÇTEN HABER: Dünyanın Fotoğraf Üzerine Önemli Etkinliklerinden 'Paris Photo 08', 13-16 Kasım arasında gerçekleşti


www.parisphoto.fr

Paris Photo 08

Paris Photo 2008 fuarı kapsamında 19 ülkeden 107 katılımcı (86 galeri ve 21 yayıncı) Caroussel du Louvre'da 13-16 Kasım 2008 günleri boyunca biraraya geldi.

(Fuardan görüntüler© Emmanuel Nguyen Ngoc)










Fuardaki galerilerin ülkelerine göre dağılımına baktığımızda, 18 galeri ile ABD'li galeriler başı çekiyor. Sırasıyla diğer ülkelerin katılımı şöyle: Fransa (17), Japonya (14), Almanya, İspanya ve Britanya (7'şer), Hollanda (3), Italya (3). Birer galeri ile: Avusturya, Belçika, Çin, Danimarka, Finlandiya, Macaristan, Güney Afrika, Güney Kore. Şu ana dek Türkiye'den (galeri veya yayıncı olarak) bir katılım duyurulmazken, Avustralya ve Hindistan ise Paris Photo'ya bu yıl ilk kez (birer galeri ile) katıldılar.

Onur konuğu Japonya
İlk defa olarak Paris Photo Uzak Doğu'ya baktı ve bu yıl Japonya'yı onur konuğu olarak davet etti. 130'dan fazla sanatçının katılımı ile, bugüne dek Avrupa'da hiç bir serginin bir araya getirmedigi sayıda japon sanatçının çalışmaları izlenebildi. Paris Photo ile aynı dönemde gerçekleşecek olan 'Mois de la Photo-Paris Fotoğraf Ayı' bienali ise bu yıl 'Avrupa Fotoğrafı: Gelenekle Mutasyonun
Arasında' teması ile gerçekleşti.


(fotoğraflar, yukarıdan aşağıya:


Neususs Floris, Nudogramm (Köperbilder), 1963
Unique silver gelatin photogram

192 x 100 cm
© Courtesy Atlas Gallery, London;



Araki Nobuyoshi, GRAND DIARY OF A PHOTO-MANIAC, 1994/2007

© Nobuyoshi Araki, Courtesy Taka Ishii Gallery

Speers Vee,
Untitled, The Birthday party series, 2008© Courtesy Jackson Fine Art, Atlanta
)

Twitter