Haber Arşivi

Sürekli Sergi: 'Tarihüstü Kemeraltı'/Emin Aydoğan

5000 yıllık bir kentin kokusu,rengi,dokusu ve belleği. Burası Kemeraltı.

Bir eski zaman masalıdır ki yüzyıllardır kentin kalbinde önemini kaybetmeden günümüze kadar gelebilmiş dünyanın en büyük açık hava çarşısı: ticaretin, ibadetin ve hayatın merkezi …
Gün boyunca on binlerce insanı misafir eden sokaklarıyla her iş kolundan esnafı, zanaatkarı içinde barındıran bu renkli coğrafyadaki her yapı her iz geçmişe dair birşeyler anlatıyor.
Kemeraltı çarşısında tarihten süzülüp bozulmadan günümüze kadar gelen bir düzen ve yapı vardır. Geçmiş zamanlarda kasaplar içi, peynirciler içi, balıkçılar içi gibi bir mozaikten oluşan bu çarşılar bütünü, günümüzde de değişen tüketim anlayışına rağmen hemen hemen her çeşit ihtiyacın karşılandığı bir merkez olarak yaşamaya devam etmektedir.
“Eski iyi zamanlar”dan “şimdiki zaman”a yolculuk sırasında hemen herkesin yakındığı “bozulma”dan da ister istemez nasibini alan Kemeraltı, yapısal ve kültürel dönüşümle beraber eski cazibesini tekrar kazanmak ve “dünya kültür mirasının” önemli bir parçası olarak varlığına devam etmek için gerekli ilgiyi beklemektedir.



Telefon:
02324863400
E-posta:


Sürekli Sergi

Yer:
Yeni Şükran Oteli-İZMİR

Anafartalar Caddesi, Kemeraltı Karakolu Yanı

Twitter