Haber Arşivi

Sergi: "Paris-İstanbul", "Vincent Van Gogh'un Peşinde Modernizmin İzinde" etkinliği belgesel fotoğrafları

İstanbul ve Paris'te gerçekleştirilen ''Vincent Van Gogh'un Peşinde/Modernizmin İzinde'' projesine katılan 11 sanatçının eserleri 7-23 Ekim tarihleri arasında Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde izlenebilecek.

Türkiye'den sanatçılar Onay Akbaş, Özdemir Altan, Tomur Atagök, Habip Aydoğdu, Bedri Baykam, İbrahim Çiftçioğlu, Adem Genç, Ekrem Kahraman, Bünyamin Özgültekin, Barış Sarıbaş ve Utku Varlık; "Vincent Van Gogh'un Peşinde, Modernizmin İzinde'' projesi için Paris'te bir araya geldi.

Türkiye'de başlayıp Fransa'da devam eden bir dizi oturumda günümüzde insanlığın ve sanatın yaşıyor olduğu tarihsel krizin durumunu, muhtemel gelişimini ve çözüm önerilerini tartışan katılımcılar, bu kapsamda bir dizi sanatsal çalışma gerçekleştirdi.

Sergide, katılımcı sanatçıların Van Gogh ve modernlik yorumlarının yanı sıra kendi özgün işlerinden birer örnek yer alacak.

Ayrıca etkinliği belgeleyen Fransız fotoğraf sanatçısı Sophie Bassouls'un fotoğraflarının da yer aldığı ''Paris-İstanbul'' başlıklı kişisel sergi Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek  Kültür Merkezi'nde, etkinliğin belgesel fotoğrafları ise Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'nde  sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Tarih: 7-23 Ekim 2009
Yer: Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi; Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek  Kültür Merkezi; Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi

Twitter