Haber Arşivi

15. İzmir Kitap Fuarı kapsamındaki fotoğraf sergileri

TÜRKİYE'NİN SİYAHLARI
Birzamanlar Yayıncılık ve Punto Yayınları’nın çok sayıda fotoğrafçının katkısıyla hazırladığı Türkiye’nin Siyahları sergisi, Osmanlı döneminde köle olarak Afrika’dan Türkiye’ye getirilenleri ve bunların günümüzde yaşayan torunlarını görünür hale getirmeyi amaçlıyor.

Yüzyıllar önce köle olarak getirildiklerinde tanıştık onlarla, sonra çocukları, torunları aramıza karıştı.
Kimisi bir konakta siyah bir hizmetçi olarak karşımıza çıkmıştı. Bu insanlar niye bu kadar 'esmer', nereden, ne zaman gelmişler diye merak etmiyorduk.


ANADOLU'DA YOLCULUK
Faruk Akbaş
Yolculuk dergisinin yaklaşık 6 yıldır adım adım kat ettiği köyleri, şehirleri, dağları, yaylaları ve buralarda sürüp giden birbirinden farklı, birbirinden renkli yaşamları, asırlardır devam eden gelenekleri, kaybolmaya yüz tutmuş zanaatları konu edinen bu kareler; izleyicileri Anadolu’nun zengin topraklarında bir yolculuğa çıkarıyor.
Yolculuk dergisi görsel yönetmeni Faruk Akbaş’ın çektiği 30 adet fotoğraftan oluşan sergi ile , “ülkemizde ve dünyada doğal, kültürel ve tarihi değerleri tanıtmak, bu değerlerin korunmasına özendirmek” hedefine bir adım daha yaklaşmış oluyor.

Yer: Uluslararası İzmir Fuar Alanı

Girişin ücretsiz olduğu 15. İzmir Kitap Fuarı kapsamında 17 Nisan-24 Nisan 2010 tarihleri arasında 11.00-20.00, kapanış günü olan 25 Nisan 2010 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Twitter