Haber Arşivi

3.İZMİRLİ KADIN SANATÇILAR SERGİSİ

3.İZMİRLİ KADIN SANATÇILAR SERGİSİ

02-22 Mart 2009

İzmir AKM

30 kadın örgütü’nün bir araya gelmesiyle oluşturulan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin düzenlediği ‘ SU’ konulu İzmirli Kadın Sanatçılar Sergisi, 02 Mart 2009’da Atatürk Kültür Merkezi’nde açılacaktır.

İ.K.K.Birliği tarafından İzmir’de yaşayan kadın sanatçıları desteklemek amacıyla 2 yılda bir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen sergi bu yıl üçüncü kez yapılmakta ve bu yıl ki organizasyonda ilk kez olmak üzere, Ayşe Mayda'nın katkıları ile 4 dalda seçilen birincilere 1000’er Lira para ödülü verilmektedir.

17 Aralık 2008’de Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan seçmelerde,

Prof. Bedri Karayağmurlar , Prof. Halil Yoleri, Yr.Doç. Fahri Sever, Heykeltraş Ekin Erman, Ressam Hülya Yalçın, Fotoğraf Sanatçıları Kemal Okur ve Mehmet Kurt’tan oluşan jüri,

Resim Dalı’nda Ceylan Eşit,

Özgün Baskı Resim Dalı’nda Gülçin Günaydın,

Seramik Dalı’nda Füsün Çövenoğlu,

ve Fotoğraf Dalı’nda Ayten Yüksekülkü’ün eserlerini birinciliğe ve Ayşe Mayda Güzel Yaşam Ödülü’ne layık gördü.

İ.K.K.B.Jüri Özel Ödülü’nü Emine Ermiş ,

Ege üniversitesi Jüri Özel Ödülü’nü Lale Temelkuran’ın eserleri kazandı.

Resim Dalı’nda 23, Özgün Baskı Resim 11, Seramik 12 ve fotoğraf Dalı’nda 5 sanatçının eserleri sergilenmeye değer görüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dev Ajans ve Ayşe Mayda’nın sponsorluğuyla gerçekleşen sergiye Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi ev sahipliği yapacaktır. Dört dalda 51 sanatçının eserlerinden oluşan sergi 02-22Mart tarihleri arasında gezilebilir.


Açılış kokteyli ve ödül töreni:

2 Mart 2009 Pazartesi

Saat:18.00 -20.30 arası

Twitter